Excursiile şcolare ajută la stimularea curiozităţii şi creativităţii, la dezvoltarea abilităţilor sociale şi la consolidarea relaţiilor dintre elevi şi cadre didactice. Astfel de activităţi oferă ocazia perfectă pentru copii să descopere noi destinaţii, de la parcuri naturale, la muzee sau locuri istorice, iar în acest mod pot aplica conceptele teoretice învăţate în clasă în contexte reale şi practice. În acelaşi timp, excursiile şcolare ar trebui să fie distractive şi să le ofere elevilor amintiri plăcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vrei să organizezi o excursie de o zi pentru elevii tăi, sfaturile de mai jos te vor ajuta să planifici activitatea într-un mod eficient şi să te asiguri că totul va decurge bine!

Stabileşte obiectivele excursiei şi alege destinaţia ideală

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îi oferi acestei excursii un scop – ce tematică sau subiect îţi doreşti să exploreze copiii în aventura pe care o plănuieşti? Poate fi vizitarea unui loc istoric sau cultural, plimbări în natură sau drumeţii, vizitarea unor centre ştiinţifice sau petrecerea unei zile la fermă unde elevii pot învăţa mai multe despre agricultură, creşterea animalelor şi alimentaţia sănătoasă. După ce ai stabilit obiectivul acestei excursii, te poţi gândi şi la o destinaţie potrivită atât pentru grupul de vârstă al copiilor, cât şi pentru activităţile pe care le veţi face împreună.

Planifică itinerariul şi alege mijlocul de transport

Stabileşte programul detaliat pentru ziua excursiei, de la orele de plecare şi de întoarcere, la activităţile planificate, pauze şi timp liber. Încearcă să nu aglomerezi programul cu tot felul de activităţi, ci mai degrabă axează-te pe procesul de explorare al destinaţiei. Dacă ai primit şi aprobările necesare din partea părinţilor şi a administraţiei şcolare, te poţi ocupa de transport. De regulă, excursiile şcolare se fac cu autocarul sau microbuzul, în funcţie de numărul de elevi înscrişi. Din acest punct de vedere, poţi alege o firmă de transport care oferă astfel servicii de închiriere de autocare – este extrem de important să alegi un furnizor serios, care are o flotă de vehicule moderne pentru a asigura nu doar confortul elevilor, ci şi siguranţa. Una dintre companiile de renume în această industrie este tabitatour.ro, cu peste 20 de ani de experienţă în închirierea mijloacelor de transport. Indiferent dacă alegi să colaborezi cu ei sau cu un alt furnizor, trebuie să te asiguri încă de la bun început că veţi avea parte de o excursie fără peripeţii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Planifică activităţile educaţionale

Pregăteşte câteva activităţi educaţionale relevante pentru obiectivele excursiei. Dacă urmează să vizitaţi un muzeu istoric, poţi începe să le poveşti copiilor de pe drum despre lucrurile pe care le vor găsi aici. Inventează tot felul de jocuri pentru a face activităţile mult mai distractive. Multe studii susţin că cei mici învaţă mult mai bine prin joc, deci dacă vrei să le rămână aceste informaţii întipărite în minte, îmbracă-le într-un mod cât mai interactiv. Asigură-te că activităţile sunt potrivite pentru destinaţia în care mergeţi, dar şi pentru nivelul de înţelegere al elevilor.

În concluzie, planificarea unei excursii pentru elevi nu este chiar atât de simplă. Toată răspunderea acestei activităţi se află pe umerii tăi, aşa că, dacă vrei ca totul să iasă perfect, trebuie să te organizezi din timp. Nu uita, orice excursie trebuie să fie educativă, dar şi distractivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.