Cea mai mare dioramă din piese Lego din lume, peste un milion, a recreat universul „Star Wars”, cu toate formele de relief de pe planeta Lothal, nave de luptă şi minifigurine plasate în scene dinamice. Macheta a fost construită de membrii RoLUG (Grupul utilizatorilor Lego din România), cu susţinere din partea Lego România. Recordul a fost omologat de Guinness World Records la East European Comic Con, ediţia 2024, de la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diorama, compusă din peste un million de piese Lego, aduce un omagiu universului „Star Wars” şi integrează cele mai importante scene din seria de animaţie „Star Wars Rebels”, precum şi elemente şi personaje din trilogia originală.

Suprafaţa ei totală, de 45,746 metri pătraţi, acoperită exclusiv din piese Lego fără nicio altă structură de susţinere, a condus la omologarea proiectului de Guinness World Records.

Dezvoltată cu atenţie la detalii atât pe verticală, cât şi pe orizontală, macheta recreează toate formele de relief de pe planeta Lothal, existente în universul „Star Wars”, cu nave de luptă şi peste 1.500 de minifigurine plasate în scene dinamice.

O echipă formată din 26 de membri RoLUG a construit diorama de record mondial în decursul a trei ani. Ultimul metru pătrat a fost finalizat prin contribuţia fanilor prezenţi la East European Comic Con, care au adăugat fiecare câte o piesă.

„În Grupul Lego, credem în creativitate ca o metodă de a descoperi, a cultiva şi a exprima pasiuni. Mă bucur să împărtăşim aceeaşi viziune cu partenerii noştri de la RoLUG, alături de care am reuşit să demonstrăm ce pot face pasiunea şi creativitatea atunci când sunt aduse împreună. Recordul mondial de care ne bucurăm astăzi este un moment important pe piaţa din România şi cea mai puternică încurajare să continuăm să activăm aproape de comunităţi şi pasiunile lor”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria Grupul Lego.

„Pentru noi, comunitatea RoLUG, acest record mondial reprezintă împlinirea unui vis. Proiectul nostru este rezultatul a trei ani de pasiune, muncă în echipă şi continuă dedicare. Acest moment nu doar că marchează un punct de referinţă în călătoria noastră, dar ne şi confirmă convingerea profundă: cărămida LEGO nu reprezintă o simplă jucărie pentru copii, ci un veritabil mijloc de exprimare a imaginaţiei şi creativităţii, indiferent de vârstă. Cu această realizare remarcabilă, suntem gata pentru noi aventuri şi transmitem o invitaţie călduroasă tuturor pasionaţilor care doresc să ni se alăture în această minunată călătorie”, a declarat Mirona Constantin, Ambassador RoLUG
Recordul anterior fusese stabilit în Franţa, în 2021, pentru o dioramă cu suprafaţa de 30,66 metri pătraţi.

Membrii RoLUG implicaţi în construirea dioramei au fost: Bence Czilli - Creative Lead, Botond Czilli - Project Coordinator şi Mirona Constantin - RLUG Ambassador.

Membrii echipei au fost: Adrian Jiman, Alex Tass, Alexandru Ilea, Armin Naghi, Catalin Bordea, Catalin Corpade, Cristian Frunza, Dragos Ivan, Edina Dorotea Babtan, Eduard Stanescu, Eric Jiman, Erik Davidsson, Horatiu Coifan, Marius Bugeac, Mihai Dreve, Nicolae Sohaci, Rares Teodorof, Sorin Ilie, Sorin Olaru, Stefan Bugeac, Tamas Lapsanszki, Tiberiu Popescu, Negreanu, Vlad Carbuneanu.

Echipa Grupului Lego care a contribuit la finalizarea dioramei: Valery Kasimov - Country Manager, Anna Tuyaerts - Brand Marketing Manager, Bence Gallai - Associate Brand Marketing Manager, Anca Lungu - Masterbrand Marketing & PR Manager, Ana-Maria-Elena Dumitrescu - Marketing Assistant. 

RoLUG (Grupul utilizatorilor LEGO din România) este o comunitate compusa din adulţi fani ai pieselor Lego, recunoscută de către Grupul Lego. Lansat în 2007 ca un grup de discuţii, RoLUG s-a dezvoltat rapid într-o comunitate de pasionaţi, cu misiunea de a construi machete noi, unice, din piese Lego. De atunci, grupul a organizat şi susţinut multiple expoziţii, concursuri offline si online şi a participat la numeroase evenimente locale şi internaţionale.
Din 2014, grupul are statutul de Recognized LUG (LUG recunoscut pe plan international).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.