Dulciurile sunt o mică bucurie pe care este păcat să ţi-o refuzi, mai ales că în ziua de azi ai o mulţime de soluţii la dispoziţie ca să prepari deserturi fără adaos de zahăr rafinat, chiar la tine acasă. Nici nu trebuie să petreci ore în şir în bucătărie, dimpotrivă. Există o mulţime de reţete cu ingrediente hrănitoare, uşor de preparat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Află de mai jos 3 reţete de dulciuri homemade gata în cel mult 15 minute:

Clătite din faină de ovăz

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Clătitele din faină de ovăz se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente. Trebuie să ştii că faină de ovăz se poate obţine uşor şi acasă, prin măcinarea fulgilor de ovăz cu blenderul vertical sau la robotul de bucătărie. Iată de ce ai nevoie pentru o porţie de clătite:

100 de grame fulgi de ovăz măcinaţi

100 ml lapte sau lapte vegetal

1 ou

o linguriţă de unt de arahide

o linguriţă de miere sau green sugar

câteva afine sau jumătate de banană

Începe prin a amesteca toate ingredientele cu ajutorul blenderului vertical sau al celui clasic, până când obţii o compoziţie omogenă. Blenderul vertical îţi va fi de folos dacă vrei să controlezi uşor textura aluatului. În cazul în care urmezi o dietă vegană, poţi înlocui oul cu 30-50 ml de lapte vegetal.

Compoziţia obţinută se toarnă în tigaia încinsă cu un strop de ulei, sub forma unor mini pancakes, ca să îţi fie mai uşor să le întorci.

Clătitele din faină de ovăz se pot servi cu miere, iaurt şi nuci, dulceaţă sau chiar cu ciocolată topită şi fructe.

Budincă de tapioca

Budinca de tapioca este o reţetă minunată pentru a obţine un deşert gustos şi sănătos, fiind o sursă excelentă de carbohidraţi de calitate. Pentru o porţie de budincă de tapioca, ai nevoie de următoarele ingrediente:

50 de grame perle de tapioca

150 ml lapte integral

o linguriţă de miere sau green sugar

o mână de fructe proaspete

un praf de scorţişoară

Începe prin a amesteca la foc mic perlele de tapioca şi laptele. Amestecă pentru 8-10 minute la foc mic ca să te asiguri că perlele vor fi moi şi plăcute la gust. Dacă este necesar, mai adăugă lapte ca să obţii o textură de pudding.

Dacă nu consumi ingrediente de origine animală, poţi să foloseşti lapte vegetal, însă este posibil să nu obţii o textură foarte groasă. În acest caz, poţi să adaugi un strop de amidon de porumb pentru a da budincii textura potrivită.

Când budinca este gata, las-o un pic la răcit, iar mai apoi toarn-o într-un pahar sau bol şi adăugă mierea, fructele şi praful de scortidoara. O poţi servi alături de un fresh preparat la storcătorul de fructe sau alături de o cafea.

Bomboane cu cocos

Dacă vrei o reţetă rapidă şi uşoară de deşert preparat în casă, trebuie să încerci aceste bomboane cu cocos pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente. Iată care sunt acestea:

  • 150 de grame fulgi de cocos deshidrataţi (de preferat răzuiţi)
  • 20-30 de grame fulgi de cocos răzuiţi pentru decor
  • 150 de grame lapte condensat îndulcit
  • 15 alune de pădure întregi sau 15 migdale crude

Începe prin a amesteca într-un castron, cu ajutorul unei spatule, fulgii de cocos şi laptele condensat. Dacă este necesar, poţi mărunţi fulgii de cocos cu blenderul vertical sau robotul de bucătărie.

Trebuie să obţii o textură cremoasă, care să îţi permită să formezi bile asemănătoare unor bomboane rotunde.

Adăugă alunele sau migdalele în procesul de formare al bilelor. Acestea ar trebui să se afle în mijlocul compoziţiei, mai exact să formezi bilă de cocoş în jurul alunei sau migdalei. Mai apoi, dă fiecare bomboană prin fulgi de cocos pentru decor.

La final, aşează-le într-un bol sau pe o tavă şi dă-le la rece pentru câteva ore înainte de a le servi.

Dulciurile făcute în casă sunt cea mai bună soluţie dacă îţi doreşti o alimentaţie echilibrată. Inspiră-te din reţetele de mai sus şi bucură-te de deserturi gustoase, care sunt gata cât ai bate din plame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.