CEO-ul Trump Media i-a îndemnat pe preşedinţii comisiilor importante ai Camerei Reprezentanţilor să investigheze opt firme financiare, din cauza îngrijorărilor legate de posibila vânzare în lipsă ilegală de acţiuni ale companiei, al cărei acţionar majoritar este fostul preşedinte al SUA Donald Trump, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este necesară o acţiune rapidă pentru a proteja acţionarii persoane fizice, pentru a identifica infractorii şi pentru a determina dacă au fost încălcate legile, inclusiv statutele [Legea privind organizaţiile corupte şi influenţate de racketeer] şi legile privind evaziunea fiscală”, a scris CEO-ul Devin Nunes, care a cerut pentru prima dată pe 24 aprilie să fie investigate astfel de tranzacţii cu acţiunile companiei.

Nunes a scris într-o scrisoare datată miercuri că respectivele comisii ar trebui să solicite documente şi mărturii de la cele opt firme pe care le-a numit: Apex Clearing, Clear Street, Cobra Trading, Cowen and Company, Curvature Securities, StoneX Securities, TradePro şi Velocity Clearing.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un purtător de cuvânt al Clear Street a refuzat să comenteze scrisoarea lui Nunes. CNBC a solicitat comentarii celorlalte companii menţionate în scrisoare.

Noua scrisoare a lui Nunes intensifică eforturile sale de a împiedica vânzarea în lipsă a acţiunilor proprietarului aplicaţiei Truth Social, încurajând acţionarii să-şi blocheze acţiunile pentru astfel de tranzacţii şi solicitând Bursei de Valori Nasdaq şi Camerei Reprezentanţilor să cerceteze posibilele vânzări în lipsă, ilegale.

Vânzătorii în lipsă fără prevalidare, spre deosebire de vânzătorii în lipsă convenţionali, nu împrumută mai întâi acţiunile unei companii pentru a le vinde pentru astfel de tranzacţii, care acţionează ca pariuri că preţul acţiunilor va scădea.

Nunes a sugerat că scăderea bruscă a preţului acţiunilor Trump Media, de când acţiunile au început să fie tranzacţionate public pe 26 martie, este rezultatul vânzărilor în lipsă, nu o credinţă că veniturile slabe ale companiei de doar 4,1 milioane de dolari anul trecut nu justifică o capitalizare bursieră de peste 6 miliarde USD.

Acţiunile DJT s-au tranzacţionat în creştere cu 6% joi dimineaţa, la 47,84 USD per acţiune, ceea ce este cu 32% sub preţul de deschidere din 26 martie.

O mare parte din averea netă a lui Donald Trump este legată de participaţia sa de 65% la Trump Media, dar în prezent îi este interzis să vândă acţiunile care acum valorează mai mult de 5 miliarde de dolari, până în septembrie, din cauza unei prevederi privind fuziunea cu o companie-paravan care a permis listarea companiei.

Trump, care este prezumtivul candidat republican la preşedinţie, se confruntă cu hotărâri civile în aşteptare de peste 500 de milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.