Tenismanul canadian Felix Auger-Aliassime s-a calificat vineri seara în finala turneului ATP 1000 de la Madrid, după ce Jiri Lehecka, adversarul din semifinale, a abandonat invocând probleme medicale. Este al treilea abandon de care profită canadianul în drumul spre finala madrilenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a câştigat pe teren un singur meci din ultimele trei, cel din optimi, cu norvegianul Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime a profitat de un nou abandon pentru a se califica în finala turneului ATP 1000 de la Madrid.

Felix Auger-Aliassime (23 de ani, locul 35 ATP) a disputat semifinala de la Madrid în compania cehului Jiri Lehecka (22 de ani, locul 31 ATP). Acesta din urmă s-a lovit la spate în timpul partidei şi a dat mai întâi semne că are dureri, apoi a început să se mişte din ce în ce mai greu şi a şchiopătat. După cel de-al şaselea game, la scorul egal de 3-3, cehul a cerut să poată pleca la vestiar pentru scurt timp şi a rămas acolo 8 minute. Revenit pe teren, Lehecka a renunţat la mijlocul celui de-al şaptelea game, la scorul de 30-15 în favoarea lui. A îngenuncheat pe teren, apoi a decis să abandoneze şi a plecat spre fileu, unde Auger-Aliassime l-a îmbrăţişat. Canadianul s-a calificat în finală, unde îl va înfrunta pe rusul Andrei Rublev, însă parcursul lui la Madrid merită amintit.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Felix Auger-Aliassime a început turneul din capitala Spaniei cu o victorie în primul tur, la japonezul Nishioka, şi a trecut în turul al doilea de italianul Mannarino. În 16-imi, canadianul a beneficiat de abandonul cehului Jakub Mensik, în setul al doilea, la 6-1, 1-0 pentru Auger-Aliassime. A urmat victoria cu 6-4, 7-5 obţinută în optimi la Ruud, pentru ca în sferturi Felix să se califice fără joc în semifinale după ce italianul Jannik Sinner s-a retras, din motive medicale. În semifinale a venit abandonul lui Lehecka, iar Felix Auger-Aliassime va disputa prima sa finală din acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.