Proiectul „Catalizator de Începuturi”, sub egida „Cred în România” şi cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, invită tinerii artişti vizuali să participe la o expoziţie cu premii, ce îşi propune să descopere şi să promoveze noi talente în arta românească. Competiţia se adresează artiştilor sub 35 de ani inclusiv, studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de artă şi arhitectură. Înscrierile sunt deschise până pe 19 mai 2024, oferind participanţilor oportunitatea de a-si expune lucrările la prestigiosul spaţiu ARCUB – Hanul Gabroveni şi de a câştiga premii consistente, cu valoarea totală de 12.000 EUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Catalizator de Începuturi” reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii artişti, oferindu-le şansa de a-şi evidenţia creaţiile într-o expoziţie la ARCUB-Hanul Gabroveni între 14 septembrie şi 6 octombrie 2024. De asemenea, lucrările selectate vor fi prezentate într-un format digital inovativ, care va permite participarea publicului la procesul de votare. Această iniţiativă încurajează artiştii să-şi expună lucrările în faţa unui public larg şi a unui juriu format din experţi recunoscuţi în domeniu: Roxana Dragu, Petru Lucaci, Maria Paşc, Suzana Vasilescu şi Mihai Zgondoiu.

„Prin intermediul proiectului „Catalizator de Începuturi” ne propunem să oferim o platformă pentru artiştii emergenţi, să le punem în valoare creativitatea şi să le oferim şansa de a străluci. Este mai mult decât un concurs, este o fereastră deschisă către lumea artei, o lume care aşteaptă să fie impresionată de proaspetele talente româneşti," a declarat Justin Anghel, avocat şi membru fondator al Asociaţiei „Cred în România”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premiile sunt un catalizator pentru noi începuturi şi excelenţă artistică:

·        Premiul I – 5.000 de euro       

·        Premiul II – 3.000 de euro

·        Premiul III – 2.000 de euro

·        Două menţiuni – câte 1.000 de euro fiecare

Pentru a participa, candidaţii trebuie să îşi înscrie lucrările până la data de 19 mai 2024 pe www.credinromania.ro/arta. Acestea pot fi sub formă de fotografie, pictură, sculptură, instalaţie, video, grafică/desen, digital. Detalii complete privind condiţiile de participare şi regulamentul concursului pot fi accesate pe pagina oficială.  

Despre Asociaţia „Cred în România”

Asociaţia ”Cred în România” este o mişcare non-profit, non-politică, civică şi culturală, care îşi propune să transmită un mesaj echilibrat de optimism şi de încredere în cei din jur. Susţinem proiectele tinerilor ambiţioşi, promovăm ideile care schimbă comunităţi, evidenţiem veştile pozitive şi prezentăm poveştile românilor demni. Astfel contribuim la întărirea sentimentelor de respect şi de apartenenţă la comunitate, precum şi de încredere în sine a fiecărui român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.