Atunci când vine vorba de asigurarea unei performanţe optime pe şosea, alegerea anvelopelor potrivite pentru fiecare sezon în parte este primordială. Fie că ai de condus prin căldura toridă a verii sau de înfruntat condiţii de iarnă extremă, tipul de anvelope pe care le foloseşti poate face o diferenţă semnificativă în experienţa ta de condus. În acest articol, vei putea descoperi care sunt diferenţele esenţiale dintre anvelopele de vară şi cele de iarnă, şi astfel, să înţelegi importanţa utilizării lor pentru condiţiile pentru care au fost proiectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată principalele diferenţe dintre cauciucurile de vară şi cele de iarnă!

1. Anvelopele de vară

Pe măsură ce soarele arde şi temperaturile cresc, anvelopele de vară îşi intră în rol cu un set de caracteristici speciale, adaptate la condiţiile de vreme caldă. Confecţionate dintr-un compus de cauciuc unic care rămâne flexibil la temperaturi ridicate, aceste cauciucuri oferă o aderenţă şi o tracţiune mai bună pe drumuri uscate şi umede. Profilurile benzii de rulare sunt concepute pentru a dispersa apa în mod eficient, minimizând riscul de hidroplanare şi asigurând performanţe fiabile în timpul ploilor de vară. Găseşti anvelope de vară la preţuri avantajoase pe janta.ro sau în aproape orice magazin auto fizic pe care îl ai în apropierea garajului tău. Preţurile diferă în funcţie de brand, calitate şi de tipul maşinii.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Caracteristici cheie ale anvelopelor de vară:

1. Compus de cauciuc mai dur pentru o durabilitate îmbunătăţită la căldură.

2. Profiluri ale benzii de rulare optimizate pentru tracţiune pe uscat şi pe umed.

3. Receptivitate şi manevrabilitate îmbunătăţite în condiţii de căldură.

4. Dispersie eficientă a apei pentru a reduce hidroplanarea.


            2. Anvelope de iarnă

Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt create pentru a face faţă provocărilor reprezentate de temperaturile scăzute, zăpadă şi gheaţă. Compoziţia lor de cauciuc este proiectată într-un mod unic, astfel încât să rămână flexibilă la temperaturi scăzute, facilitând o tracţiune superioară pe drumurile îngheţate. Profilurile benzii de rulare a cauciucurilor de iarnă prezintă caneluri şi şanţuri adânci, care “muşcă” din zăpadă şi noroi, oferind stabilitate şi control în condiţii extreme de iarnă. În plus, prezenţa unor margini mici de aderenţă îmbunătăţeşte şi mai mult tracţiunea pe suprafeţele acoperite de zăpadă.

Caracteristici cheie ale anvelopelor de iarnă:

1. Compus de cauciuc mai moale pentru flexibilitate pe vreme rece.

2. Caneluri şi şanţuri adânci ale benzii de rulare pentru o aderenţă îmbunătăţită pe zăpadă şi gheaţă.

3. Performanţă îmbunătăţită la frânare şi în viraje în condiţii de iarnă.

4. Tracţiune superioară pe suprafeţe alunecoase pentru o siguranţă sporită.

În concluzie, caracteristicile diferite ale anvelopelor de vară şi a celor de iarnă sunt indicatori clari ai funcţionalităţilor lor distincte şi ai adecvării la condiţiile meteo specifice. Recunoscând caracteristicile unice şi atributele de performanţă ale fiecărui tip de cauciuc, tu, în calitate de şofer, poţi lua decizii în cunoştinţă de cauză pentru a-ţi optimiza siguranţa şi performanţa pe tot parcursul anului, în funcţie de condiţii meteorologice şi de stilul de condus pe care îl ai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.