Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova solicită Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Slănic, Societăţii Naţionale a Sării S.A.- Sucursala Salina Slănic şi unui operator economic să pună la dispoziţie, în termen de 48 de ore, studiile geotehnice şi geologice realizate pe raza localităţii Slănic, pentru ca acestea să fie trimise organelor abilitate, în vederea găsirii unei soluţii în urma prăbuşirii străzii 23 August din acest oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din 27 aprilie 2024, prezidată de prefectul Emil Drăgănescu, referitoare la evenimentul de tasare a terenului şi apariţia fisurilor pe strada 23 August din Slănic, s-a solicitat autorităţilor publice şi operatorilor economici din zonă (Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Slănic, Societăţii Naţionale a Sării S.A.- Sucursala Salina Slănic şi unui operator economic), să pună la dispoziţie în termen de 48 de ore studiile geotehnice şi geologice efectuate pe raza localităţii Slănic, în vederea transmiterii acestora către instituţiile specializate şi organismelor abilitate”, anunţă, sâmbătă seară, Prefectura Prahova. 
Consiliul Judeţean Prahova a fost solicitat să pună la dispoziţie astfel de documente în condiţiile în care, recent, instituţia a derulat un proiect de introducere, în oraşul Slănic, a unei reţele de alimentare cu gaz natural, care însă nu este funcţională. Pe de altă parte, Societatea Naţională a Sării S.A a fost solicitată să pună la dispoziţie documente în contextul în care la Slănic această companie are o mină de sare unde se face exploatare, dar şi o salină deschisă vizitatorilor. Salina de la Slănic, denumită Mina Unirea, este situată la 208 metri sub pământ, a fost deschisă în anii 1970 pentru public şi are o suprafaţă de 53.000 de metri pătraţi.
Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slănic să ia noi măsuri pentru siguranţa populaţiei şi a bunurilor din zonă. Aceste măsuri sunt necesare pentru stabilirea cauzelor care au determinat acest fenomen, precum şi pentru determinarea evoluţiei acestei tasări în perioada următoare.
Joi dimineaţă, o porţiune din strada 23 August din Slănic, Prahova, s-a prăbuşit, formându-se un crater de doi metri, vineri, s-a constatat o tasare a terenului de încă 20 de centimetri. În urma evenimentului 42 de persoane care locuiau în două blocuri din zonă au fost evacuate preventiv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.