Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să acţioneze în instanţă Pfizer şi BioNTech pentru a stabili dacă vaccinurile care i-au fost administrate în timpul pandemiei de Covid au legătură cu accidentările sale, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi François-Xavier Fumu Tamuzo nu se prezintă ca un anti-vaccinist sau un adept al teoriilor conspiraţiei, el "ar dori să înţeleagă de ce (corpul său) a încetat să mai funcţioneze", după cum a declarat pentru France Bleu Mayenne, care a dezvăluit informaţia.

La jumătatea lunii aprilie, atacantul format la Auxerre, în vârstă de 29 de ani, care era sub contract cu Stade lavallois până în iunie, a decis să se retragă. Fostul jucător de la QRM, Béziers şi Maritimo (Portugalia) a suferit o succesiune de accidentări grave în ultimele sezoane. Gonalgii la genunchi, tendinopatie şi ruptură a tendonului lui Ahile, toate au apărut după ce a fost injectat cu vaccinuri anti-Covid. La 30 iulie 2021, Fumu Tamuzo a fost vaccinat cu o doză Pfizer, înainte de a primi o a doua doză o lună mai târziu.

"De doi ani, clientul meu se află într-un calvar medical şi nimeni nu şi-a exprimat îndoiala cu privire la efectele adverse ale vaccinului", a declarat avocatul său, Eric Lanzarone, pentru France Bleu Mayenne. "Ştim că ele există astăzi, nimeni nu poate nega acest lucru. Şi, pe măsură ce au apărut aceste îngrijorări, François-Xavier a mers la specialişti în medicină internă care, în cele din urmă, şi-au exprimat această îndoială. Ea trebuie să fie clarificată".

O audiere la 2 iulie

La rândul său, jucătorul a vorbit despre viaţa sa dificilă de zi cu zi: "Plimbările lungi abia dacă sunt suportabile, iar joggingul este imposibil pentru mine. În momentul în care vreau să fac o mişcare, de exemplu să urc scările, să urc un raft sau chiar să cobor scările, durerea este intensă."

Presa din Mayenne notează că o audiere va avea loc în data de 2 iulie, la tribunalul judiciar din Paris. Instanţa va decide apoi dacă va numi sau nu un grup de experţi. În acest caz, acest grup va fi însărcinat să stabilească dacă există sau nu o legătură de cauzalitate între accidentările suferite de jucător şi vaccinurile pe care le-a primit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.