Echipa germană Bayer Leverkusen s-a calificat joi seara în finala Ligii Europa, după 2-2 pe teren propriu cu AS Roma. În finală s-a calificat şi Atalanta Bergamo, victorie cu 3-0 cu Olympique Marseille.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Leverkusen, Roma a atacat din primul minut şi Lukaku s-a aflat faţă în faţă cu portarul gazdelor, Kovar, care a reuşit să-l blocheze. Meciul s-a jucat pe contre şi gazdele au replicat prin bara lui Palacios, din minutul 29. În minutul 42 Jonathan Tah l-a faultat în careu pe Azmoun şi Leandro Paredes a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitru. În minutul 66, oaspeţii au primit un al doilea penalti, după consultarea VAR, şi acelaşi Paredes a egalat situaţia la general. Roma conducea cu 2-0 la Leverkusen şi făcea 2-2 la general. Însă Gianluca Mancini a înscris în propria poartă şi Bayer avea 3-2 la scor cumulat, în minutul 82. Bayer a atacat pe final, şi egalarea a venit, ca în atâtea alte dăţi. Josip Stanisic a marcat în minutul 90+7, egalând scorul pe tabelă, 2-2 şi păstrând seria celor 49 de partide fără înfrângere ale campioanei Germaniei, care merge în finala Ligii Europa, scorul general al semifinalei cu Roma fiind 4-2..

Atalanta a dominat meciul cu francezii şi De Ketelaere a lovit bara încă din minutul 6. Marseille a avut prima şansă de gol la şutul lui Ndiaye, iar gazdele au replicat prin acţiunile lui De Ketelaere şi Scamacca. Scorul pentru Atalanta l-a deschis însă Ademola Lookman, în minutul 30 şi la pauză a fost doar 1-0. Ndiaye a ratat în minutul 50 o bună şansă de egalare, pentru ca după numai două minute Matteo Ruggeri să majoreze diferenţa în favoarea gazdelor, 2-0. Olympique Marseille s-a zbătut, dar nu a putut marca şi gazdele au câştigat partida cu 3-0, prin golul lui Tourem din al cincilea minut de prelungire. Italienii s-au impus cu scorul general de 4-1. Este prima finală de cupă europeană în care se califică Atalanta, după ce în 1987 a jucat semifinale în Cupa Cupelor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.