Ştafeta torţei olimpice a început, joi, la Marsilia, la emblematica bazilică Notre-Dame-de-la-Garde, unde legenda fotbalului din Marsilia, Basile Boli, a fost primul purtător. Torţa olimpică va ajunge la Paris pentru Jocurile Olimpice la 26 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul internaţional francez, care a marcat unicul gol al victoriei lui Olympique de Marseille în finala Cupei Cluburilor Campionilor Europeni din 1993, a început ştafeta chiar sub celebra statuie aurită a "Bunei Mame", care veghează asupra celui de-al doilea oraş ca mărime din Franţa.

Îmbrăcat în alb ca toţi purtătorii, el a trecut apoi ştafeta, dând "sărutul torţei" lui Colette Cataldo, 83 de ani, o susţinătoare de lungă durată a OM, care a cântat "Allumer le feu", melodia lui Johnny Hallyday.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

"Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice Paris 2024, le-a transmis: "Atenţie, ştafeta voastră va trece foarte repede, aşa că profitaţi din plin de ea!".

"Startul este important în sport", a adăugat el. "Am început bine... acum plecăm! Vom oferi aceste momente de sărbătoare şi emoţie în fiecare zi", cu 10.000 de purtători ai torţei în 400 de oraşe din Franţa până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Alături de Paris, Marsilia este singurul oraş care va fi traversat de ştafetă pe parcursul unei zile întregi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.